Bu ameliyat gözün dış kısmındaki kırışıklıkların giderilmesinde ve kaşlardaki düşüklüğün düzeltilmesinde etkili değildir. Bu kırışıklıklar için alın germe ameliyatı veya diğer ameliyatsız yöntemler (botox, dolgu maddeleri vb.) uygulanabilir. Blefaroplasti tek başına uygulanabildiği gibi; alın germe, yüz germe gibi ameliyatlarla da birlikte yapılabilir.
Göz Kapağı Ameliyatı
Deneyimli bir cerrah tarafından uygulandığında blefaroplasti ameliyatında komplikasyon riski yok denecek kadar azdır. Ameliyat genellikle lokal anestezi altında yapılır, dileyen hastalarda genel anestezi de tercih edilebilir. Göz kapağı ameliyatının süresi müdahale edilecek bölgelerle ilgili olarak bir-üç saat kadar sürebilir. Ameliyat sırasında yapılacak kesiler doğal çizgiler içinde olacağından iz kalması söz konusu değildir.
Ameliyat sonrasında genellikle gözler açık kalacaktır fakat bazı durumlarda belirli bir süre gözler üzerine pansuman uygulanması tercih edilebilir. Şişliklerin az olması amacıyla soğuk kompresler uygulanabilir. Göz çevresinde geçici morluklar olabilir, bu morluklar bir-iki hafta içinde kaybolur. Dikişleriniz en geç bir hafta sonra alınır. Ameliyattan iki-üç gün sonra rahatlıkla televizyon seyredilebilir ve kitap okunabilir. Şayet kontakt lens kullanıyorsanız, lensleri ameliyat sonrasındaki iki hafta boyunca kullanmamanız gerekir. Ameliyattan sonra kazanacağınız daha genç ve dinamik görünüm yaşam boyu kalıcı olacaktır.
Göz kapağı Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?
Bu ameliyat hem dış görünümünüzün düzelmesi hem de kendinize olan güveninizin artmasında yararlı olacaktır. Fiziksel olarak sağlıklı, psikolojik sorunları olmayan ve gerçekçi beklentilere sahip herkes bu ameliyat için uygun aday olabilir. Başvuran hastaların büyük çoğunluğu 35 yaş ve üzerindedir; fakat daha erken yaşta göz kapaklarında sarkıklık, dolgunluk veya kırışıklık gibi şikayetleri olanlarda da cerrahi uygulanabilir.